GR5
GR12
E8
E11
Pieterpad
Jacobsweg
Deutsch
English

Over deze website en de maker van deze website

Hoofddoel van deze website is om het voor wandelaars eenvoudiger te maken om wandelingen over lange afstand wandelroutes te plannen.
Bij het plannen van wandelingen over de Europese Wandelroute E8 liepen wij ertegenaan dat er erg weinig praktische informatie over deze route beschikbaar is. Daarom heb ik samen met Evelien de website www.kaltes.nl/e8/ gemaakt. Die website kan dienen als startpunt bij het zoeken van informatie over de E8.
Om ook het plannen van etappes over de E8 verder te vereenvoudigen ben ik begonnen met deze website. In eerste instantie was alleen een Nederlandstalige website beschikbaar voor de E8 in Duitsland.

In 2017 en 2018 heb ik de website aangevuld met de GR5, GR12, E11, andere delen van de E8 en een aantal routes naar Santiago de Compostella. Ook heb ik de website naar het Engels vertaald en met hulp van Fons naar het Duits vertaald.

Sinds november 2017 is de website te vinden op het domein www.longdistancepaths.eu.

Ik ben een enthousiast wandelaar. Vooral het lopen van lange afstand wandelroutes vind ik erg leuk.
Op de website www.kaltes.nl wordt verslag gedaan van de wandelingen die ik loop met een groepje wandelaars. Tijdens wandelingen in Europa kom ik regelmatig markering tegen van routes naar Santiago de Compostella. Dat maakte mij toch nieuwsgierig. In april 2018 heb ik het laatste deel van de Camino Portogues Central gelopen.

Verder vind ik het leuk om websites te maken. Ik ben ook maker van een website met bouwplaten van veelvlakken www.polyhedra.net.

Als je (taal)fouten tegenkomt op deze website meld deze dan alsjeblieft.
Wil je helpen met het verbeteren van wandelroutes kijk dan op de Facebook groep WandelingenDigitaal. Of stuur tracks (gpx) en bevindingen (tekst, foto's, schetsen, kaartjes met verbeterde lijntjes) naar wandelingen.digitaal@gmail.com.

Groet,
Gijs
info@longdistancepaths.eu