GR5
GR12
E8
E11
Lange Afstand Wandelroutes (LAW's)
Jacobsweg
Andere wandelroutes
Jacobsweg
Deutsch
English

Doel van deze website

Hoofddoel van deze website is om het voor wandelaars eenvoudiger te maken om wandelingen over lange afstand wandelroutes te plannen.
Bij het plannen van wandelingen over de Europese Wandelroute E8 liepen wij ertegenaan dat er erg weinig praktische informatie over deze route beschikbaar is. Daarom heb ik samen met Evelien de website www.kaltes.nl/e8/ gemaakt. Die website kan dienen als startpunt bij het zoeken van informatie over de E8.
Om ook het plannen van etappes over de E8 verder te vereenvoudigen ben ik begonnen met deze website. In eerste instantie was alleen een Nederlandstalige website beschikbaar voor de E8 in Duitsland.

In 2017 en 2018 heb ik de website aangevuld met de GR5, GR12, E11, andere delen van de E8 en een aantal routes naar Santiago de Compostella. Ook heb ik de website naar het Engels vertaald en met hulp van Fons naar het Duits vertaald. In de jaren daarna is de website nog verder aangevuld.

Sinds november 2017 is de website te vinden op het domein www.longdistancepaths.eu.

OpenstreetMap

De meeste routes op deze website en de POI langs de routes zijn verkregen van OpenStreetMap.org.
OpenstreetMap is een project met als doel om vrij beschikbare en vrij bewerkbare landkaarten te maken.
Ook lange afstand wandelroutes worden op OpenstreetMap vastgelegd. Deze worden door een groot aantal vrijwilligers constant bijgehouden.
Wil je helpen met het verbeteren van wandelroutes op OpenstreetMap kijk dan op de Facebook groep Meldpunt RouteKloptNiet. Of stuur tracks (gpx) en bevindingen (tekst, foto's, schetsen, kaartjes met verbeterde lijntjes) naar wandelingen.digitaal@gmail.com.

Overnachtingsadressen op deze website

De overnachtingsadressen op deze website zijn overgenomen van openstreetmap.org. Alleen overnachtingsadressen dicht bij een route (afstand maximaal 3km) zijn opgenomen.
Als uw overnachtingsadres ontbreekt kunt u deze toevoegen aan openstreetmap. Dit is niet heel ingewikkeld. Hier staat uitgelegd hoe u dat kunt doen: download pdf bestand.
Bekijk eventueel deze video van 'tubetourist': Video met informatie over openstreetmap en instructies voor het plaatsen van bedrijfsinformatie op openstreetmap.

Als uw overnachtingsadres op openstreetmap.org staat is deze ook te zien op een groot aantal andere websites en apps. B.v. op OsmAnd.
Als u het niet zelf wilt doen dan kunt u het overnachtingsadres ook aanmelden via een formulier op deze pagina.
Als u uw adres zelf hebt toegevoegd melt dit dan even per email info@longdistancepaths.eu.

Adverteren op deze website

Het is ook mogelijk om op deze website te adverteren voor overnachtingsadressen. Uw overnachtingsadres komt dan opvallender op de betreffende pagina's te staan. Voorbeelden van een advertenties zijn te zien op deze pagina en deze pagina. Stuur een email voor meer informatie
Heeft uw overnachtingsadres geen website? Een advertentie met contactgegevens is dan een mogelijkheid.
Ligt uw overnachtingsadres meer dan 3km van de route en heeft u een haal- en brengservice? Een advertentie bij een haal- en brengpunt is dan mogelijk.

Over de maker van deze website

Ik ben een enthousiast wandelaar. Vooral het lopen van lange afstand wandelroutes vind ik erg leuk.
Op de website www.kaltes.nl wordt verslag gedaan van de wandelingen die ik loop met een groepje wandelaars. Tijdens wandelingen in Europa kom ik regelmatig markering tegen van routes naar Santiago de Compostella. Dat maakte mij toch nieuwsgierig. In april 2018 heb ik het laatste deel van de Camino Portogues Central gelopen.

Verder vind ik het leuk om websites te maken. Ik ben ook maker van een website met bouwplaten van veelvlakken www.polyhedra.net.

Groet,
Gijs
info@longdistancepaths.eu
Facebook pagina van longdistancepaths.eu
www.meldpuntroutes.nl voor het melden van ontbrekende markering enz.
wandelingen.digitaal@gmail.com voor het melden van verbeterpunten in de routes (voor OpenstreetMap)